Pad van Meditatie

Met meditatie krijg je meer begrip en inzicht in je geest, jezelf en jouw wereld

Soms verwarren we ‘begrip’ met ‘ervaring’. Dat je een kookboek hebt gelezen, betekent nog niet dat je een smakelijk maal hebt klaargemaakt! Door te mediteren leren we onze geest en de wereld waarin we leven beter begrijpen.

Verschillende typen

We leren verschillende typen. Aandachtsmeditatie houdt ons in balans en dat helpt ons in het hier-en-nu te blijven. Door meditatie oefeningen die gericht zijn op het ontdekken van onze eigen, natuurlijke vriendelijkheid en compassie, ontspannen we en verdiepen we onze relaties. Door meditaties die vooral een helder inzicht ontwikkelen, krijgen we een open en onbevooroordeelde geest die grenzeloze mogelijkheden kan zien in onszelf en onze wereld.

Op elk niveau meditatie: van basaal tot complex

Het Pad van Meditatie biedt oefeningen om met je geest te werken, die oplopen in complexiteit. Van basale aandachtsmeditatie tot de diepgaande praktijken van de Vajrayana, inclusief Mahamudra en Dzogchen, dit pad omvat alle fasen van het meditatie en studie in onze traditie. Deze systematische aanpak schept een open en prettige omgeving die tot ontwikkeling uitnodigt, voor iedereen ongeacht het niveau van hun kennis en ervaring met het Boeddhisme. Tijdens het Pad van Meditatie ondersteunen meditatiebegeleiders de leden in hun ontwikkeling

Volg op 18 oktober de proefles om te kijken of het pad van meditatie bij jou past

Meer informatie?

The practice of meditation is basically a process of getting to know yourself by becoming familiar with your mind. The Buddhist view of the mind is that it’s always awake. Its nature is awareness and compassion. Whatever meditation practices we may do, they are all intended to increase our mindfulness and awareness, strengthen our sense of inner peace, and improve our ability to deal with our emotions as well.

Vraag je je af of het Pad van Studie iets voor jou is? Neem dan contact op met Tom (tom@nalandabodhi.nl), hij kan je verder helpen.

Wil je je aanmelden voor het Pad van Meditatie? Dat kan via de webshop.