Leren mediteren?

Wij bieden verscheidene open meditaties en cursussen aan.

● Voor leden en geïnteresseerden ● Kosten op donatiebasis ●  Beginners en gevorderden 

Leren mediteren bij Nalandabodhi

Ben je al een tijdje op zoek naar een cursus waar je je kan leren mediteren en je ziet door de bomen het bos niet meer? Nalandabodhi Nederland biedt verscheidene online open meditaties en cursussen aan voor beginners en meditatoren. De meeste zijn gratis of worden aangeboden op donatiebasis. De meditaties worden op verschillende dagen en tijdstippen gegeven en duren zo’n half uur tot drie kwartier.

ontdek mediteren Nalandbodhi

Aanbod ‘leren mediteren’

Ons aanbod “leren mediteren” is op dit moment:

  • Elke zondag van 10.00 – 10.45 uur ‘Gratis open online meditatie‘. De meeste deelnemers zijn bekend met mediteren.  Mocht  je willen deelnemen, stuur dan een e-mail naar Frans Commijs en Katja Paping, de organisatoren van deze open zondagochtend meditatie.  Als je een beginner bent, laat het zij dan ook weten. Ze willen je graag vooraf uitleg geven en begeleiden tijdens deze open online meditatie.
  • Zoek je meer verdieping en ben je een beginner of een meditator? Dan raden wij de onlinecursus ‘Ontdek mediteren ‘ aan.  

Mocht ons aanbod qua tijd of dag niet passen, laat het ons weten. Wij initiëren vaker nieuwe cursussen of open meditaties en wij horen graag wanneer het je wel schikt. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief die hooguit een keer per maand verschijnt met ons actueel aanbod.

zoom sessie lunch meditatie

Wie zijn wij?

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenNalandabodhi is een gemeenschap in Nederland onder leiding van de leermeester Dzogchen Ponlop Rinpoche, die hedendaagse Tibetaans boeddhisme aanbiedt. Wij volgen en geven cursussen in meditatie en boeddhistische filosofie. Nalandabodhi Nederland heeft een ANBI-status en wij maken onderdeel uit van een internationale organisatie, Nalandabodhi International, gevestigd in Seattle. Ons motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. Sommige zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Waarom mediteren?

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig mediteren meer emotioneel in balans zijn, beter slapen en minder last hebben van angsten. Het geeft je meer innerlijke rust, plezier en tevredenheid. Vooral in deze onzekere tijd is het een methode om te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn en helpt het om er berusting in te vinden.

Leren mediteren kan iedereen

Leren mediteren is niet moeilijk mits je het maar langzaam opbouwt. Onze open meditaties en cursussen geven hierin houvast en je zult zien dat het daarnaast veel positieve energie geeft.

Martine Lans ontdek mediteren  Anouk Brack ontdek mediteren

Cursusleiders Martine Lans, Anouk Brack en Rik Hoevers.

Leren mediteren in groepsverband

Het prettige van al deze online meditaties en cursussen is dat ze in groepsverband zijn en wekelijks worden gehouden. Je voelt je daardoor meer verbonden en betrokken in plaats van dat je zelf aan de slag gaat. En door het samen te doen stimuleert het je ook om door te gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je geeft je op voor een online meditatie of cursus en je krijgt een uitnodigingsmail met inloggegevens voor de Zoomsessie . Je logt vijf minuten voor aanvang in en precies op het afgesproken tijdstip vangt de online sessie aan. Tijdens de sessie volgt er eerst een inleiding en vervolgens word je begeleid in je meditatie. Iedereen is vrij om tijdens de meditatie je camera te delen. Wij raden in ieder geval aan om comfortabele kleding te dragen en er gemakkelijk bij te gaan zitten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Nalandabodhi of over ons aanbod? Stuur een e-mail of bekijk ons actuele aanbod bij agenda.