Over Nalandabodhi

Wees wijs en vriendelijk, leef voluit

Opener, vriendelijker en voller leven

Nalandabodhi is een internationale gemeenschap die wil bijdragen aan de wereld van vandaag door wijsheid en compassie bij mensen te doen opbloeien. Op basis van de lessen van de Boeddha, bieden wij een authentiek pad naar een opener, vriendelijker en voller leven

Onder leiding van Tibetaans leermeester

Onze centra en groepen van beoefenaars staan onder leiding van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Wij zorgen voor een prettige open sfeer waar we samen kunnen studeren, beoefenen, en mindful kunnen bijdragen aan de wereld om ons heen. Hierdoor kunnen we de mogelijkheden van onze geest helemaal ontdekken.

Martine
MartineLid van Nalandabodhi
Lees verder
Ik ben bij Nalandabodhi terecht gekomen omdat ik meer wilde weten over het boeddhisme. Ik mediteerde al even en was op zoek naar het hoe en waarom. Door het pad van studie en meditatie ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Ook de sfeer en de mensen in deze club spreken me aan. Ondertussen geef ik cursussen voor Nalandabodhi, en hoop ik ook voor andere mensen iets te kunnen betekenen in hun ontwikkeling
Anouk
AnoukLid van Nalandabodhi
Lees verder
Meditatie en boeddhisme en menselijke ontwikkeling in het algemeen heeft me altijd aangesproken. Steeds als ik een boek of trainer goed vond, bleek die zelf weer geïnspireerd door het (Tibetaans) boeddhisme. Toen ben ik naar de bron gaan zoeken, maar er is zoveel keus! Toen het pad van studie werd aangeboden door Nalandabodhi sprak me dat meteen aan en in combinatie met pad van meditatie kon ik het ook meteen in de praktijk brengen. Ik herinner me nog dat op een gegeven moment tot me doordrong 'oh het is ook echt een pad'. Ja ik heb een persoonlijk pad, maar er ligt ook een pad klaar dat ik kan lopen. De ervaring is uniek voor mezelf, maar je loopt het met reisgenoten. Uitwisselen over studiemateriaal en meditatie ervaringen levert altijd weer verrijking op. Wat ik vooral waardeer bij Nalandabodhi is dat er ook veel gelachen wordt.
Rik
RikLid van Nalandabodhi
Lees verder
Voor mij is Nalandabodhi een geweldige vereniging, ik heb lang gezocht naar een plek waar de wijsheid uit het oosten op onverdunde wijze toegankelijk wordt gemaakt in taal die voor ons begrijpelijk is. Nalandabodhi biedt meer dan alleen een simpele meditatiecursus. Die is er zeker, maar voor wie meer wil leren kan daar ook voor terecht. Het hele pad vanuit de verwarring naar onze realisatie is beschikbaar. Er is daarbij aandacht voor zowel studie als meditatie omdat die elkaar aanvullen en allebei nodig zijn. Verder is het een prachtige club mensen die elkaar waar dat nodig is steunen met begrip, wijsheid en humor.
Previous
Next