Share on facebook
Share on email

Onze gemeenschap

We kunnen de kracht van positiviteit, vriendelijkheid, en bijdrage aan de wereld vergroten als we onze relaties met anderen verbeteren en verdiepen.

De internationale gemeenschap van Nalandabodhi bestaat uit enthousiaste mensen van verschillende culturen die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. We voelen ons één in onze wens om een betekenisvol leven te leiden. Ook brengen we graag humor en meer vreugde in de wereld.

Deel uitmaken van onze gemeenschap betekent dat er ruimte is voor ieders individuele pad, en tegelijk dat je nooit alleen op reis bent. We inspireren elkaar om vriendelijk te zijn en compassievol te leven. Wij delen lief en leed met elkaar, ondersteunen elkaar in moeilijke tijden en genieten samen van de gelukkiger tijden. Door deze verbondenheid wordt ook ons persoonlijke ontwikkeling versterkt en verrijkt.

Leer ons kennen

Als je nieuw bent in het boeddhisme of onze gemeenschap wilt leren kennen, kan je deelnemen aan een van onze activiteiten . Iedereen is van harte welkom. Bekijk onze kalender voor een bijgewerkte planning van alle evenementen en klassen.

Open meditatie

We organiseren op de eerste zondag van de maand in Rotterdam onze open meditatie ochtend met een eenvoudige lunch na afloop. Kom eens langs om lekker te mediteren en daarna een goed gesprek tijdens de lunch. Raadpleeg onze kalender voor deze open meditatie ochtenden en andere activiteiten.

Lidmaatschap

Veel activiteiten van Nalandabodhi zijn open en toegankelijk voor iedereen. Diegenen die verder willen gaan kunnen lid worden, waarmee je toegang krijgt tot meer lesmateriaal en meer begeleiding in jouw beoefening.
Lees meer over lid worden van Nalandabodhi 

Toegepast boeddhisme

Er komt geregeld de vraag langs over hoe je het boeddhisme op een goede manier kunt toepassen in ons dagelijks leven. Deze vraag komt eigenlijk bij iedereen wel eens op. Daarom hebben we een website ontwikkeld met allerlei praktische oefeningen, meditaties en manieren om te leren contempleren.

https://toegepast-boeddhisme.nl/

Goed Leven en Sterven

Het doel van de website ‘Goed Leven en Sterven’ is het ondersteunen van het boek ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘ van Sebo Ebbens. Boek en website verhelderen de inzichten van het Tibetaans boeddhisme over leven en sterven. Ook lichten ze mogelijke consequenties toe van deze visie voor ons eigen leven en sterven. We hopen met het boek en de website deze inzichten toegankelijk te maken, en daar met elkaar over in gesprek te gaan. De teksten zijn zoveel mogelijk aangepast aan de Nederlandse situatie.

https://goedlevenensterven.nl/