Onze gemeenschap

Wie zijn wij?

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenNalandabodhi Nederland is een gemeenschap die hedendaagse Tibetaans boeddhisme aanbiedt onder leiding van de leermeester Dzogchen Ponlop Rinpoche. Wij volgen en geven cursussen in meditatie en boeddhistische filosofie. Wij maken onderdeel uit van Nalandabodhi Internationaal, gevestigd in Seattle. Ons motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. Sommige zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven. Kijk voor actueel aanbod van cursussen en open meditaties bij agenda.

Verbondenheid

Deel uitmaken van onze gemeenschap betekent dat er ruimte is voor ieders individuele pad, en tegelijk dat je nooit alleen op reis bent. We inspireren elkaar om vriendelijk te zijn en compassievol te leven. Wij delen lief en leed met elkaar, ondersteunen elkaar in moeilijke tijden en genieten samen van de gelukkiger tijden. Door deze verbondenheid wordt ook ons persoonlijke ontwikkeling versterkt en verrijkt.

Lees ervaringen bij Nalandabodhi

Martine
MartineLid van Nalandabodhi
Lees verder
Ik ben bij Nalandabodhi terecht gekomen omdat ik meer wilde weten over het boeddhisme. Ik mediteerde al even en was op zoek naar het hoe en waarom. Door het pad van studie en meditatie ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Ook de sfeer en de mensen in deze club spreken me aan. Ondertussen geef ik cursussen voor Nalandabodhi, en hoop ik ook voor andere mensen iets te kunnen betekenen in hun ontwikkeling
Anouk
AnoukLid van Nalandabodhi
Lees verder
Meditatie en boeddhisme en menselijke ontwikkeling in het algemeen heeft me altijd aangesproken. Steeds als ik een boek of trainer goed vond, bleek die zelf weer geïnspireerd door het (Tibetaans) boeddhisme. Toen ben ik naar de bron gaan zoeken, maar er is zoveel keus! Toen het pad van studie werd aangeboden door Nalandabodhi sprak me dat meteen aan en in combinatie met pad van meditatie kon ik het ook meteen in de praktijk brengen. Ik herinner me nog dat op een gegeven moment tot me doordrong 'oh het is ook echt een pad'. Ja ik heb een persoonlijk pad, maar er ligt ook een pad klaar dat ik kan lopen. De ervaring is uniek voor mezelf, maar je loopt het met reisgenoten. Uitwisselen over studiemateriaal en meditatie ervaringen levert altijd weer verrijking op. Wat ik vooral waardeer bij Nalandabodhi is dat er ook veel gelachen wordt.
Rik
RikLid van Nalandabodhi
Lees verder
Voor mij is Nalandabodhi een geweldige vereniging, ik heb lang gezocht naar een plek waar de wijsheid uit het oosten op onverdunde wijze toegankelijk wordt gemaakt in taal die voor ons begrijpelijk is. Nalandabodhi biedt meer dan alleen een simpele meditatiecursus. Die is er zeker, maar voor wie meer wil leren kan daar ook voor terecht. Het hele pad vanuit de verwarring naar onze realisatie is beschikbaar. Er is daarbij aandacht voor zowel studie als meditatie omdat die elkaar aanvullen en allebei nodig zijn. Verder is het een prachtige club mensen die elkaar waar dat nodig is steunen met begrip, wijsheid en humor.
Previous
Next

Leer ons kennen

Als je nieuw bent in het boeddhisme of onze gemeenschap wilt leren kennen, kan je deelnemen aan een van onze activiteiten. Iedereen is van harte welkom. Bekijk onze agenda voor een bijgewerkte planning van alle evenementen en klassen, of neem contact op met Anouk: anouk@nalandabodhi.nl

Open meditatie

We houden elke zondagochtend een open meditatie op zoom, met elke maand een live bijeenkomst in centrum Rotterdam. Kom eens kijken om lekker te mediteren en kennis te maken. Raadpleeg onze agenda voor deze open meditatie ochtenden en andere activiteiten.

We kunnen de kracht van positiviteit, vriendelijkheid, en bijdrage aan de wereld vergroten als we onze relaties met anderen verbeteren en verdiepen.

Onderdeel van Nalandbodhi International

De internationale gemeenschap van Nalandabodhi bestaat uit enthousiaste mensen van verschillende culturen die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. We voelen ons één in onze wens om een betekenisvol leven te leiden. Ook brengen we graag humor en meer vreugde in de wereld.

Lidmaatschap

Veel activiteiten van Nalandabodhi zijn open en toegankelijk voor iedereen. Diegenen die verder willen gaan kunnen lid worden, waarmee je toegang krijgt tot meer lesmateriaal en meer begeleiding in jouw beoefening.
Lees meer over lid worden van Nalandabodhi 

Toegepast boeddhisme

Er komt geregeld de vraag langs over hoe je het boeddhisme op een goede manier kunt toepassen in ons dagelijks leven. Deze vraag komt eigenlijk bij iedereen wel eens op. Daarom hebben we een website ontwikkeld met allerlei praktische oefeningen, meditaties en manieren om te leren contempleren.

https://toegepast-boeddhisme.nl/

Goed Leven en Sterven

Het doel van de website ‘Goed Leven en Sterven’ is het ondersteunen van het boek ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘ van Sebo Ebbens. Boek en website verhelderen de inzichten van het Tibetaans boeddhisme over leven en sterven. Ook lichten ze mogelijke consequenties toe van deze visie voor ons eigen leven en sterven. We hopen met het boek en de website deze inzichten toegankelijk te maken, en daar met elkaar over in gesprek te gaan. De teksten zijn zoveel mogelijk aangepast aan de Nederlandse situatie.

https://goedlevenensterven.nl/