Ons pad

Een authentiek pad dat leidt naar een wakker hart en een vredige geest, om wijs en vriendelijk te worden en voluit te leven.

Studie helpt je jouw leven, en de keuzes die je maakt, beter te begrijpen. Het maakt je scherper en meer alert. Meditatie opent jouw geest, zodat je jezelf beter leert kennen en accepteren. Hiermee kan je vriendelijker en met compassie in de wereld zijn. Aandachtig leven maakt elk moment zinvol. Het helpt jou om geluk te vinden in alle aspecten van onze dagelijks activiteiten en in de omgang met anderen.

Pad van
Studie

Studie helpt je jouw leven, en de keuzes die je maakt, beter te begrijpen. Het maakt je scherper en meer alert.

Pad van
Meditatie

Meditatie opent jouw geest, zodat je jezelf beter leert kennen en accepteren. Hiermee kan je vriendelijker met meer compassie in de wereld zijn.

Pad van
Mindful Leven

Aandachtig leven maakt elk moment zinvol. Het helpt jou om geluk te vinden in alle aspecten van onze dagelijks activiteiten en in de omgang met anderen.

Onze traditie

Het boeddhisme is meer dan 2500 jaar geleden in India door de historische Shakyamuni Buddha gesticht. Door de eeuwen heen hebben zijn woorden zich door heel Azië verspreid en bereikt uiteindelijk de westerse landen halverwege de twintigste eeuw. 

Het pad van Nalandabodhi vindt zijn oorsprong in de Vajrayana traditie van de Nyingma en Kagyu scholen die in de tweede eeuw in Tibet zijn opgericht. Deze scholen hebben de oorspronkelijke lessen van de Boeddha doorgegeven, waardoor deze traditie tot vandaag de dag bestaat.