Lid worden van Nalandabodhi Nederland

Wanneer je kennis met ons hebt gemaakt en je wilt je bij ons aansluiten, dan kan je lid worden van Nalandabodhi Nederland. Door dit te doen, ondersteun je Nalandabodhi en kan je met de hulp van onze meditatie-begeleiders en leraren je eigen ontwikkelingspad volgen.

Martine
MartineLid van Nalandabodhi
Lees verder
Ik ben bij Nalandabodhi terecht gekomen omdat ik meer wilde weten over het boeddhisme. Ik mediteerde al even en was op zoek naar het hoe en waarom. Door het pad van studie en meditatie ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Ook de sfeer en de mensen in deze club spreken me aan. Ondertussen geef ik cursussen voor Nalandabodhi, en hoop ik ook voor andere mensen iets te kunnen betekenen in hun ontwikkeling
Anouk
AnoukLid van Nalandabodhi
Lees verder
Meditatie en boeddhisme en menselijke ontwikkeling in het algemeen heeft me altijd aangesproken. Steeds als ik een boek of trainer goed vond, bleek die zelf weer geïnspireerd door het (Tibetaans) boeddhisme. Toen ben ik naar de bron gaan zoeken, maar er is zoveel keus! Toen het pad van studie werd aangeboden door Nalandabodhi sprak me dat meteen aan en in combinatie met pad van meditatie kon ik het ook meteen in de praktijk brengen. Ik herinner me nog dat op een gegeven moment tot me doordrong 'oh het is ook echt een pad'. Ja ik heb een persoonlijk pad, maar er ligt ook een pad klaar dat ik kan lopen. De ervaring is uniek voor mezelf, maar je loopt het met reisgenoten. Uitwisselen over studiemateriaal en meditatie ervaringen levert altijd weer verrijking op. Wat ik vooral waardeer bij Nalandabodhi is dat er ook veel gelachen wordt.
Rik
RikLid van Nalandabodhi
Lees verder
Voor mij is Nalandabodhi een geweldige vereniging, ik heb lang gezocht naar een plek waar de wijsheid uit het oosten op onverdunde wijze toegankelijk wordt gemaakt in taal die voor ons begrijpelijk is. Nalandabodhi biedt meer dan alleen een simpele meditatiecursus. Die is er zeker, maar voor wie meer wil leren kan daar ook voor terecht. Het hele pad vanuit de verwarring naar onze realisatie is beschikbaar. Er is daarbij aandacht voor zowel studie als meditatie omdat die elkaar aanvullen en allebei nodig zijn. Verder is het een prachtige club mensen die elkaar waar dat nodig is steunen met begrip, wijsheid en humor.
Previous
Next

Lidmaatschap

Als je Nalandabodhi Nederland wilt steunen en als volwaardig lid wilt deelnemen, is de contributie  35,-  per maand. Jouw bijdrage ondersteunt ons studieprogramma, het onderwijs van Rinpoche en de activiteiten van onze organisatie. Voordelen voor leden:

  • extra studie materiaal
  • regelmatige gesprekken met je eigen meditatiebegeleider om meditatie ervaring mee te bespreken (indien gewenst)
  • maandelijkse nieuwsbrief
  • bijwonen  nationale en internationale Sangha bijeenkomsten ( minstens 2 per jaar)
  • gebruik maken van onze bibliotheek
  • deelname aan speciale activiteiten voor leden
  • meedoen aan  nationale en internationale retraites

 Mail ons als je interesse hebt. Ons Beleidsplan en onze Jaarverslagen zijn te vinden op  nalandabodhi.nl/organisatie/

Niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen

Formeel lidmaatschap is niet altijd vereist om deel te nemen aan onze activiteiten. Als je geïnteresseerd bent in meditatie of het bijwonen van een lezing of cursus dan ben je altijd welkom. Bezoek onze donatiepagina voor andere manieren om financieel bij te dragen.

Contributie naar draagkracht

Ons uitgangspunt is dat iedereen lid moet kunnen worden, dus voor minder draagkrachtigen hebben we aangepaste contributies. De voordelen van het lidmaatschap omvatten kortingen op alle cursussen en programma’s. Ook krijgt ieder lid een meditatiebegeleider toegewezen, indien gewenst.

ontdek mediteren Nalandbodhi
Nalandabodhi Gemeenschap Nederland

Meditatie

We moedigen leden aan om dagelijks of regelmatig te mediteren. Hiervoor kan je begeleiding krijgen van een meditatiebegeleider; dit is een ervaren beoefenaar en een persoonlijke mentor die je informatie kan geven om je meditatiepraktijk te versterken.

Hoe de meditatiebegeleider, of practice instrutor (PI) en jij deze begeleiding vormgeven is iets dat je samen bepaald, dus frequentie, live of online, de vorm bepaal je in samenspraak. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen meditatiebegeleider/practice instructor te hebben. Maar de PI is een belangrijk element in het Pad van Studie & Meditatie.binnen Nalandabodhi. Je hoeft niet meteen een PI te hebben, dat is aan jou. Als je bijvoorbeeld meedoet aan een cursus kan je daar genoeg aan hebben. Je kunt dan later starten met een PI. Dit kan dan fijn of noodzakelijk zijn bij verdere studie en meditatie of deelname aan activiteiten (bijvoorbeeld bij officiele sangha retreats met Ponlop Rinpoche).

Studie

Door het volgen van ons Pad van Studie , verdiep je je in de Boeddhistische filosofie en psychologie. Leden worden aangemoedigd om deel te nemen aan het curriculum dat is ontwikkeld door onze leraar, Dzogchen Ponlop Rinpoche. Dit wordt elke 2 jaar aangeboden in Nederland.

Mindful leven

De lessen en evenementen van Nalandabodhi worden gerund door vrijwilligers. De lessen worden gegeven door onze oudere studenten. Er zijn veel mogelijkheden voor leden om een zinvolle bijdrage te  leveren aan de gemeenschap en aan je eigen persoonlijke beoefening.

ANBI instelling

Nalandabodhi Nederland is erkend als een ANBI instelling onder nummer 8500 72 852. Dat betekent dat alle giften en bijdragen kunnen worden afgetrokken van de belasting. In het kader van de ANBI-verplichtingen zijn hieronder de jaarverslagen van Nalandabodhi Nederland te vinden.

Nalandabodhi Nederland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 51535564.

De jaarverslagen van Nalandabodhi Nederland zijn te vinden op de pagina “Organisatie”.