Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pad van meditatie

Ontdek de vele meditatievormen

● Voor geïnteresseerden ● Om de week op maandagavond ● Start maandag 1 november ● 5 modules, apart te volgen ● Kosten alle modules € 160,- inclusief lesmateriaal.

Online cursus Pad van Meditatie -Tibetaanse meditatie 

Wil je kennis maken met Tibetaanse meditatie? Nalandabodhi biedt een online cursus Tibetaanse meditatie aan voor geïnteresseerden via Zoom.

Gratis proefles op ma. 18 oktober van 20.00 – 21.00 uur.

 Tijdens de cursus lopen wij in vijf modules de verschillende meditatietechnieken door die binnen het Tibetaans boeddhisme worden beoefend. Wij starten vanaf 0 en je hoeft geen kennis te hebben van mediteren. Wel lijkt het je leuk om je te verdiepen in Tibetaanse meditatie. Je kunt de modules ook apart volgen.

Martine Lans ontdek mediterenVolg op maandag 18 oktober van 20.00 – 21.00  uur de proefles om te kijken of het pad van meditatie bij jou past. Mail naar Martine Lans.

Aanmelden proefles maandag 18 oktober van 20.00 - 21.00 uur

1e module Tibetaanse meditatie

Wij starten met de eerste module in het najaar op maandagavond 1 november 2021 van 20.00 – 21.30 uur. De eerste module bestaat uit vijf lessen die om de week op de maandagavonden worden gehouden namelijk 1 , 15 en 29 november, 13 december 2021 en 10 januari 2022.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mail naar Martine Lans.
Nalandabodhi Tibetaanse meditatie

Vijf modules

Alle vijf de modules worden verspreid over 2021 en 2022 om de twee weken gegeven en zijn gestructureerd opgebouwd. Wil je een compleet beeld krijgen van Tibetaanse meditatie? Dan is heel zinvol om aan alle vijf de modules, ook wel pad van mediatie genoemd, deel te nemen. Er bestaat ook de mogelijkheid om de modules apart te volgen.

Inhoud tweejarig pad van Tibetaanse meditatie

De vijf modules van in totaal 16 lessen geven een prima overzicht van de belangrijkste onderdelen van het Tibetaanse boeddhistische pad van meditatie. Twee van de vijf modules betreffen het Hinayana, een eenvoudigere vorm van boeddhisme; drie modules van de vijf modules betreffen het Mahayana, een iets meer gevorderde vorm van boeddhisme.

Verschillende Tibetaanse meditaties

Wij beginnen met de verschillende vormen van aandacht meditatie (shamatha) en behandelen daarna analytische meditatie, compassiemeditatie etc. Voor meer informatie zie de beschrijving van de modules hieronder. En meer over de opzet en de inhoud van het Pad van Meditatie tref je hieronder.

Kosten

De kosten voor deze gehele online meditatie training of wel het tweejarig pad van meditatie bestaande uit 16 lessen bedragen € 160,-.  Dat is € 125,- lesgeld en € 35,- voor lesmateriaal (een reader). Uiteraard gelden er andere prijzen als je niet alle modules gaat volgen.  Je kan bijvoorbeeld ook beginnen met de eerste module van 5 lessen. Dat is dan € 50,- inclusief lesmateriaal.  Wij beschikken over twee versies van lesmateriaal. Voor de training gebruiken wij de eenvoudige Nederlandse versie. Er is ook een uitgebreidere versie in het Engels, die alleen beschikbaar is voor leden van Nalandabodhi.

Aanmelden

Martine Lans ontdek mediterenHeb je interesse om mee te doen of heb je vragen stuur dan een mail naar Martine Lans. Je krijgt dan ook meer informatie over hoe de onlinecursus werkt en hoe je eventueel aparte modules kunt volgen. Wil je je aanmelden voor de gehele cursus? Dat kun je doen via de webshop. Of je kunt het deelnemersgeld storten op rekeningnummer NL 93 TRIO 0198 4242 80 (19.84.24.280) ten name van Nalandabodhi Nederland onder vermelding van je naam en de modules waaraan je mee wilt doen. Wij kijken uit naar je deelname!

De vijf modules

Module 1 Tibetaanse meditatie

Vijf lessen: De 9 methoden van shamatha (aandachtsmeditatie).

Start maandag 1 november 2021 en de vijf lessen worden om de week op maandagavond van 20.00 – 21.30 uur gegeven: 1 , 15 en 29 november, 13 december 2021 en 10 januari 2022.

Klik voor meer informatie op 1e module shamatha.

Module 2 Tibetaanse meditatie

Twee lessen: De beoefening van de Vier Grondslagen van Aandacht (4 Mindfulnesses). Op maandagavond, de data volgen.

Module 3 Tibetaanse meditatie

Vier lessen: De beoefening van de vijf leegtes. Op maandagavond, de data volgen.

Klik voor meer informatie op de 3e module over de vijf leegtes.

Module 4 Tibetaanse meditatie

Drie lessen: Het ontwikkelen van mededogen (Het trainen van de geest; Lojong). Op maandagavond, de data volgen.

Klik voor meer informatie over de 4e module over mededogen.

Module 5 Tibetaanse meditatie

Twee lessen De Twee keer Vier: de Vier Geestdraaiers (Four Reminders) en de Vier Onmetelijkheden. Op maandagavond, de data volgen.

Donatie

Omdat Nalandabodhi Nederland een ANBI-instelling is, zijn alle cursuskosten, met uitzondering van het lesmateriaal, als donatie te bestempelen en daarmee aftrekbaar voor de belastingen.