Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Minder stress en beter in balans?

● Online ● Beginners en gevorderden
● Kosten op donatiebasis 
● Geïnteresseerden en leden

Online cursus ‘Ontdek Mediteren’

Deze online meditatiecursus is bedoeld voor iedereen die wil leren mediteren of mediteren wil uitproberen en benieuwd is wat het effect ervan zou kunnen zijn op zijn of haar leven. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook een aanrader.

Lees ervaringen van oud-cursisten online cursus mediteren

Brigitte
BrigitteDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Read More
"Anouk, Martine en Maurice bouwden de cursus 'Ontdek mediteren' langzaam op met allerlei onderwerpen zoals methodieken, uitdagingen en experimenten. Er werd ook ruim de tijdgenomen voor interactie met andere cursisten. Dank voor de fijne online cursus!"
Peter
PeterDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Read More
“Ik heb de cursus als heel positief ervaren. Het was een welkome ondersteuning in deze tijd vanwege corona voor meer bewustwording en concentratie. Jullie hebben deze cursus voor het eerst gegeven maar het was alsof de cursus ‘al jaren bestond’ en het kwam allemaal heel dichtbij en vertrouwd over. Ik vond jullie prettige maar vooral kundige en accurate cursusleiders. “
Hilde
HildeDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Read More
"Ik waardeer deze cursus ten zeerste vanwege de geleidelijke opbouw van de lessenreeks, de ruimte voor inbreng en uitwisseling en de zeer professionele begeleiding die met zorg, aandacht, compassie én technische ondersteuning werd uitgevoerd. Tussentijds was er ook aandacht voor (de groei) van de groep met de whatsappgroep en de mogelijkheid om te mailen met zeer adequate respons. En als laatste kon ik de humor en luchtigheid enorm appreciëren. Nogmaals hartelijk dank! Deze meditatie-lessenreeks heeft ervoor gezorgd dat deze bijzondere, soms lastige tijd, dragelijker werd voor mij. Het gaf mij een breder perspectief en rust, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen in mijn omgeving. Ik ga er mee door."
Jonny
JonnyDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Read More
Ik heb de cursus mediteren als zeer prettig ervaren om een aantal redenen. Het was een cocktail van een sterke inhoud, een zachte en vriendelijke manier van overdracht en een duidelijke structuur voor, tijdens en na de meditatiesessies. Zo kregen wij aan het begin van een sessie het programma uitgelegd en achteraf een verslag en video-opnames toe gemaild. And last but not least vond ik de humor, de verhalen, de metaforen en het enthousiasme van de cursusleiders Martine, Anouk en Maurice heel fijn. Ik kan deze cursus iedereen aanraden. Je krijgt praktische handvatten en oefeningen aangereikt. Maar wat mij vooral bij is gebleven is dat je mediteren kunt leren door er simpelweg te zijn. De uitvoering ofwel de prestatie is er ondergeschikt aan. De video die vooraf is gestuurd geeft een goed beeld, dus ik zou iedereen aanraden die te bekijken.
Previous
Next

Tien online sessies online meditatiecursus

online meditatie cursus in zoomDeze online meditatiecursus omvat tien online sessies met verschillende thema’s die door Martine Lans, Anouk Brack, Maurice Bijron en Rik Hoevers van Nalandabodhi Nederland worden gegeven.

Na een zeer succesvolle lancering van deze online meditatiecursus ‘Ontdek Mediteren’ in januari en april 2021 gaan wij deze opnieuw starten in januari 2022 van 12.30 – 13.15 uur.  

Data online cursus online mediteren

De cursus omvat tien sessies met verschillende thema’s die op de volgende donderdagen van 12.30 – 13.15 uur worden gegeven.
Mocht je een keer niet kunnen? Wij maken van elke sessie opnames die alleen gedeeld worden tussen de deelnemers en vertrouwelijk worden behandeld! 
 

Opgeven online meditatiecursus

Deze online meditatiecursus wordt aangeboden op donatiebasis. Je kunt denken aan € 12,50 per les (dus € 125,00 in totaal), maar geld mag nooit obstakel zijn om mee te doen.

Interesse maar schikt de data niet?

Ben je geïnteresseerd? Mail dan je interesse. De cursusleiders initiëren regelmatig nieuwe online meditatie cursussen op verschillende dagen en tijdstippen.

Mail ons voor vragen:

Duur lessen 

De tien lessen duren maximaal 45 minuten waarin we meestal drie korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

Bekijk een proefles ‘Ontdek mediteren’

Opbouw online meditatiecursus

De sessies zijn ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevatten meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat is meditatie? 
  • Hoe leer je te mediteren?
  • Hoe weet je of je goed bezig bent in het leerproces?
  • Wat ga je leren?
  • Wat zijn de valkuilen bij mediteren?
  • Wat zijn de verschijnselen die aangeven of je goed of verkeerd bezig bent met meditatie?
  • Wat is het effect van mediteren, wat bereik ik erdoor?
  • Wat is nodig om mediteren tot iets te maken, waar ik me op verheug en dat ik met plezier doe en waarbij ik -soms of vaak- de tijd vergeet?
gemeenschapp online meditatiecursus

Bevriend raken met onze geest

We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.

Cursusleiders meditatiecursus

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche online meditatie cursus

De cursusleidsters Martine Lans, Anouk Brack, Maurice Bijron en Rik Hoevers zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daarin willen ze je graag bij ondersteunen. Ze zijn practice instructors, oftewel meditatie begeleiders bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij is een zeer ervaren Tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi International waarvan Nalandabodhi Nederland onderdeel van uit maakt. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. Ons motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Sommige leden zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Achtergrond Martine Lans

Martine Lans ontdek mediterenMartine mediteert sinds 2008 en is sindsdien ook actief binnen Tibetaans Boeddhisme. Sinds 2012 is ze lid van Nalandabodhi, en geeft ze les. Ook beoefent ze al jaren chikung en volgt ze nu een opleiding als chikung docent. Ze is bioloog en in haar dagelijks leven werkt ze als beleidsmedewerker.

Achtergrond Anouk Brack

Anouk Brack ontdek mediterenAnouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is leiderschap en communicatietrainer en coach en auteur van twee boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ en ‘Leiderschap in verandering’.

Achtergrond Maurice Bijron

Maurice Bijron online meditatiecursusToen Maurice eenmaal meditatie ontdekt had, heeft hij nooit meer omgekeken. Hij volgde het Pad van Studie en het Pad van Meditatie bij Nalandabodhi en is een bevlogen beoefenaar die zijn enthousiasme en inzichten graag deelt om zo ook anderen te helpen. Zijn achtergrond in de IT heeft hem inmiddels onmisbaar gemaakt voor Nalandabodhi Nederland, Europa en het hoofdkwartier, Nalandabodhi International in Seattle. Alles wat we meemaken kunnen we gebruiken als les en als inspiratie op ons pad, het is een van de talenten van Maurice om ons juist deze lessen aan te wijzen.

Achtergrond Rik Hoevers

Rik kan zich nauwelijks meer een tijd herinneren wanneer hij niet mediteerde. Een jaar of 8 geleden heeft hij zich aan Nalandabodhi verbonden, in eerste instantie als deelnemer aan verschillende cursussen, later ook als hulp bij de organisatie van lezingen, als cameraman en als nerd. Zijn professionele leven volgt geen rechte lijn: hij studeerde filosofie, werkte in IT, als begeleider van autistische jongeren, als speelgoed-maker en begeleider van workshops over heilige geometrie. Tegenwoordig is hij de man achter de schermen bij AnoukA training. Hij is getrouwd, heeft een volwassen dochter en maakt muziek waar je van ontspant en waar je van wilt dansen.

Meer weten over online meditatiecursus?

Wil je leren mediteren en meer informatie over deze online meditatiecursus ‘Ontdek mediteren’, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus.  Of meld je hieronder aan voor de cursus.