Share on facebook
Share on email

Online cursus “Ontdek Mediteren” 

Deze onlinecursus “Ontdek mediteren” is bedoeld voor iedereen die meditatie uit wil proberen en die benieuwd is wat het effect ervan zou kunnen zijn op zijn of haar leven. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook zeer aan te raden.

Data

zoom sessie ontdek mediteren“Ontdek Mediteren” omvat tien online sessies met verschillende thema’s die door Martine Lans en Anouk Brack van Nalandabodhi Nederland worden gegeven.

Onlangs op donderdag 7 januari 2021 is deze online cursus “Ontdek Mediteren” gestart. Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar de cursusleiders Martine Lans en Anouk Brack.  Zij initiëren regelmatig nieuwe online cursussen op verschillende dagen en tijdstippen.  

Mail ons voor vragen of interesse:

Duur lessen

De tien lessen duren maximaal 45 minuten waarin we meestal drie korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

Opgeven

Deze onlinecursus wordt aangeboden op donatiebasis. Je kunt denken aan € 10,00 per les (dus € 100,00 in totaal), maar geld mag nooit obstakel zijn om mee te doen. Wil je meer informatie, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus.

Bekijk een proefles “Ontdek mediteren”

Opbouw cursus “Ontdek mediteren”

De sessies zijn ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevatten meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat is meditatie? 
  • Hoe leer je te mediteren?
  • Hoe weet je of je goed bezig bent in het leerproces?
  • Wat ga je leren?
  • Wat zijn de valkuilen bij mediteren?
  • Wat zijn de verschijnselen die aangeven of je goed of verkeerd bezig bent met meditatie?
  • Wat is het effect van mediteren, wat bereik ik erdoor?
  • Wat is nodig om mediteren tot iets te maken, waar ik me op verheug en dat ik met plezier doe en waarbij ik -soms of vaak- de tijd vergeet?
ontdek mediteren Nalandbodhi

Bevriend raken met onze geest

We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.

Cursusleiders Nalandabodhi

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenDe cursusleidsters Martine Lans en Anouk Brack zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daarin willen ze je graag bij ondersteunen. Beiden zijn practice instructors, oftewel meditatie begeleiders bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij is een zeer ervaren Tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi International waarvan Nalandabodhi Nederland onderdeel van uit maakt. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. On motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Sommige zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Achtergrond Martine Lans

Martine Lans ontdek mediterenMartine mediteert sinds 2008 en is sindsdien ook actief binnen Tibetaans Boeddhisme. Sinds 2012 is ze lid van Nalandabodhi, en geeft ze les. Ook beoefent ze al jaren chikung en volgt ze nu een opleiding als chikung docent. Ze is bioloog en in haar dagelijks leven werkt ze als beleidsmedewerker.

Achtergrond Anouk Brack

Anouk Brack ontdek mediterenAnouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is leiderschap en communicatietrainer en coach en auteur van twee boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ en ‘Leiderschap in verandering’.

Meer weten over “Ontdek mediteren”?

Wil je meer informatie over deze onlinecursus “Ontdek mediteren”, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus.