Minder stress en beter in balans?

● Online cursus mediteren ● Beginners en gevorderden ● Kosten op donatiebasis ● Geïnteresseerden en leden

Online cursus ‘Ontdek Mediteren’

De online cursus bestaat uit 10 online sessies en is bedoeld voor iedereen die wil leren mediteren of mediteren wil uitproberen en benieuwd is wat het effect ervan zou kunnen zijn op zijn of haar leven. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook een aanrader.

Lees ervaringen van oud-cursisten online cursus mediteren

Peter
PeterDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Lees verder
“Ik heb de cursus als heel positief ervaren. Het was een welkome ondersteuning in deze tijd vanwege corona voor meer bewustwording en concentratie. Jullie hebben deze cursus voor het eerst gegeven maar het was alsof de cursus ‘al jaren bestond’ en het kwam allemaal heel dichtbij en vertrouwd over. Ik vond jullie prettige maar vooral kundige en accurate cursusleiders. “
Hilde
HildeDeelnemer cursus 'Ontdek mediteren'
Lees verder
"Ik waardeer deze cursus ten zeerste vanwege de geleidelijke opbouw van de lessenreeks, de ruimte voor inbreng en uitwisseling en de zeer professionele begeleiding die met zorg, aandacht, compassie én technische ondersteuning werd uitgevoerd. Tussentijds was er ook aandacht voor (de groei) van de groep met de whatsappgroep en de mogelijkheid om te mailen met zeer adequate respons. En als laatste kon ik de humor en luchtigheid enorm appreciëren. Nogmaals hartelijk dank! Deze meditatie-lessenreeks heeft ervoor gezorgd dat deze bijzondere, soms lastige tijd, dragelijker werd voor mij. Het gaf mij een breder perspectief en rust, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen in mijn omgeving. Ik ga er mee door."
Previous
Next

Tien online sessies meditatiecursus

online meditatie cursus in zoomDeze online meditatiecursus omvat tien online sessies met verschillende thema’s die door Anouk Brack, Frans Commijs, Serge Stalpers en Rik Hoevers van Nalandabodhi Nederland worden gegeven.  Kennismaken met de begeleiders? Lees meer over hen hieronder.

Data online cursus mediteren

Na succesvolle edities van deze online meditatiecursus in 2021 en 2022 wordt de cursus ‘Ontdek Mediteren’ in januari of februari 2024 opnieuw gegeven.

Aanmelden online meditatiecursus of proefles

Deze online meditatiecursus wordt aangeboden op donatiebasis. Je kunt denken aan € 12,50 per les (dus € 125,00 in totaal), maar geld mag nooit obstakel zijn om mee te doen. Voordat de cursus zelf begint organiseren we een gratis proefles waar je kunt kijken of het iets voor je is en om vragen te stellen.

Vanaf januari/februari 2024 start de cursus “Ontdek Mediteren” weer, schrijf je hier in en geef je voorkeur op voor lunch bijeenkomsten of bijeenkomsten in de avond. Een les duur maximaal 45 minuten. We nemen contact met je op!

(Gebruik dit formulier om op de hoogte te blijven als de data voor de training zijn geprikt, om je aan te melden voor de proefles of als je andere vragen hebt)

 

Duur lessen 

De tien lessen duren maximaal 45 minuten waarin we meestal drie korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

Mocht je een keer niet kunnen? Wij maken van elke sessie opnames die alleen gedeeld worden tussen de deelnemers en vertrouwelijk worden behandeld!

 

Bekijk een proefles ‘Ontdek mediteren’

Opbouw online meditatiecursus

De sessies zijn ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevatten meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat is meditatie? 
  • Hoe leer je te mediteren?
  • Hoe weet je of je goed bezig bent in het leerproces?
  • Wat ga je leren?
  • Wat zijn de valkuilen bij mediteren?
  • Wat zijn de verschijnselen die aangeven of je goed of verkeerd bezig bent met meditatie?
  • Wat is het effect van mediteren, wat bereik ik erdoor?
  • Wat is nodig om mediteren tot iets te maken, waar ik me op verheug en dat ik met plezier doe en waarbij ik -soms of vaak- de tijd vergeet?
 
gemeenschapp online meditatiecursus

Bevriend raken met onze geest

We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.

Cursusleiders meditatiecursus

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche online meditatie cursus

De cursusleidsters Anouk Brack, Maurice Bijron en Rik Hoevers zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daarin willen ze je graag bij ondersteunen. Ze zijn practice instructors, oftewel meditatie begeleiders bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij is een zeer ervaren Tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi International waarvan Nalandabodhi Nederland onderdeel van uit maakt. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. Ons motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Sommige leden zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Achtergrond Anouk Brack

Anouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is trainer en coach in leiderschap en communicatie en auteur van drie boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’, ‘Leiderschap in verandering’ en de ‘Daily Focusplanner‘.

Achtergrond Serge Stalpers

Serge beoefent Tibetaanse Meditatie sinds 2004. In 2016 is hij lid geworden van Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij werkt als onderwijsontwerper bij een grote universiteit.

 

 

 

Meer weten over online meditatiecursus?

Wil je leren mediteren en meer informatie over deze online meditatiecursus ‘Ontdek mediteren’, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus.  Of meld je hieronder aan voor de cursus.