Share on facebook
Share on email

Voor beginners en gevorderden, voor leden en niet-leden. Onder begeleiding. Op donatiebasis. Elke donderdag t/m 22 april. Van 12.30- 13.00 uur

Open gratis meditatie tijdens de lunch 

Speciaal voor mensen die meditatie willen uitproberen bieden wij een online gratis meditatie aan. Zo kun je kijken of mediteren (misschien) iets voor jou is. Elke donderdag vanaf 1, 8, 15 en 22 april (4 keer) vangen wij aan tijdens  de lunch van 12.30 – 13.00 uur.  Deze online gratis meditatie wordt begeleid door Anouk Brack, Martine Lans, Maurice Bijron en Rik Hoevers van Nalandabodhi. Of je nu beginner of ervaren bent, iedereen is welkom!

Anouk Brack ontdek mediteren Martine Lans ontdek mediterenMaurice Bijron Nalandabodhi

Data gratis meditatie tijdens de lunch

De open lunch meditaties worden op de volgende dagen gehouden: donderdag 1 april, 8 april, 15 april en 22 april van 12.30 tot 13.00 uur. Deze open lunch meditaties zijn gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage, die jezelf kunt bepalen, stellen wij zeer op prijs. Geld mag voor ons overigens nooit een reden zijn om geïnteresseerden niet mee laten te doen.

Vergeet je niet aan te melden voor gratis meditatie

Wij verzoeken je van tevoren hier op te geven zodat we je de inloggegevens van de Zoom online sessie via de mail kunnen toesturen. De beoefeningen doen we relatief kort. Elke beoefening wordt ingeleid met korte instructies. Tijdens de beoefening worden ook af en toe tips en aanwijzingen gegeven, afgewisseld met stilte. Om uiterlijk 13:00 uur is het afgelopen en kun je ontspannen en verfrist verder met je (werk)dag. Ben je erbij?

Positieve energie na lunch meditatie

De open lunch meditaties worden als zeer positief ervaren; het geeft de rest van de dag veel energie in je werk of bij andere bezigheden. Onderzoek heeft overigens aangetoond dat regelmatige meditatie meer innerlijke rust, plezier en tevredenheid in het leven geeft.

gratis meditatie

Hoe het werkt

Ga er even gemakkelijk bij zitten met je koptelefoon op of je oortje in. Dat hoeft niet achter je bureau te zijn maar kan ook op de grond. Velen trekken zich even terug op zolder thuis, of in de vergaderruimte op het werk met een mobiel. Bij mooi weer kan je natuurlijk ook op een bankje buiten gaan zitten. Overigens kun je de camera na de inleiding gewoon uitzetten als je dat wenst zodat je je kan focussen op je meditatie.

Wat kan je verwachten

  • We starten met de eerste vijf minuten arriveren in het hier en nu met behulp van centreren en mindfulness van het lichaam.
  • Dan volgt tien minuten meditatie met behulp van de ademhaling. Daarbij beoefenen we het ontspannen en alert zitten en het aanwezig zijn. We beoefenen het op te merken als we afgeleid raken en onze aandacht vriendelijk terug te brengen naar de ervaring van de adem.
  • Dan tien minuten “liefdevolle vriendelijkheid meditatie” , bijvoorbeeld een geleide meditatie waarbij we in fasen onszelf en alle anderen het beste toewensen.
  • Afsluitend is er vijf minuten de tijd voor het delen van een paar ervaringen en vragen, maar dit kan ook via de chat. Wil je een individueel gesprek dan plannen we dat in. 

Vervolg online gratis meditatie

Op donderdag 29 april 2021 van 12.30 -13.15 uur starten wij met de cursus ‘Ontdek Mediteren ‘ voor beginners en meditatoren. Dit is echt een aanrader als je meer verdieping wilt in mediteren, want er komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals wat is meditatie, hoe leer je mediteren, hoe weet je of je goed bezig bent en enz. Meer informatie tref je hier. Kijk voor ons actueel aanbod van overige open meditaties en cursussen bij agenda.

online gratis meditatie

Wie zijn wij?

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenNalandabodhi is een gemeenschap in Nederland onder leiding van de leermeester Dzogchen Ponlop Rinpoche, die hedendaagse Tibetaans boeddhisme aanbiedt. Wij volgen en geven cursussen in meditatie en boeddhistische filosofie. Wij maken onderdeel uit van een internationale organisatie, Nalandabodhi International, gevestigd in Seattle. Ons motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. Sommige zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.