Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Proefles cursus Ontdek Mediteren

Op donderdagmiddag 3 februari 2022  van 12.30 – 13.15 uur starten wij met de onlinecursus “Ontdek Mediteren” die in totaal 10 sessies omvat. Die middag is het tevens een proefles voor diegene die wil kijken of het wat voor hem of haar is. 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die benieuwd is wat mediteren voor effect heeft op zijn of haar leven. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook zeer aan te raden.

Data

zoom sessie ontdek mediteren“Ontdek Mediteren” omvat tien online sessies met verschillende thema’s die op de volgende donderdagen van 12.30 – 13.15 uur worden gegeven door Anouk Brack, Maurice Bijron en Rik Hoevers van Nalandabodhi Nederland:

 • 3, 10, 17, 24 februari
 • 10, 17 24 , 31 maart
 • 7, 14 april
Donderdag 3 februari 2022 van 12.30 – 13.15 uur bieden wij dus een proefles aan. Voor vragen of aanmelden voor de proefles kun je je aanmelden met het onderstaande aanmeldingsformulier. 

Duur lessen

De tien lessen duren maximaal 45 minuten waarin we meestal drie korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

Opbouw cursus “Ontdek mediteren”

De sessies zijn ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevatten meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord. De volgende vragen komen aan bod:

 • Wat is meditatie? 
 • Hoe leer je te mediteren?
 • Hoe weet je of je goed bezig bent in het leerproces?
 • Wat ga je leren?
 • Wat zijn de valkuilen bij mediteren?
 • Wat zijn de verschijnselen die aangeven of je goed of verkeerd bezig bent met meditatie?
 • Wat is het effect van mediteren, wat bereik ik erdoor?
 • Wat is nodig om mediteren tot iets te maken, waar ik me op verheug en dat ik met plezier doe en waarbij ik -soms of vaak- de tijd vergeet?
ontdek mediteren Nalandbodhi

Bevriend raken met onze geest

We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.

Cursusleiders Nalandabodhi

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenDe cursusleidsters zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daarin willen ze je graag bij ondersteunen. Anouk is practice instructors, oftewel meditatie begeleider bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij is een zeer ervaren Tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi International waarvan Nalandabodhi Nederland onderdeel van uit maakt. Wij zijn een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Ieder lid volgt zijn eigen pad. On motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Sommige zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Achtergrond Anouk Brack

Anouk Brack ontdek mediterenAnouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is leiderschap en communicatietrainer en coach en auteur van twee boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ en ‘Leiderschap in verandering’.

Meer weten over “Ontdek mediteren”?

Wil je meer informatie over deze onlinecursus “Ontdek mediteren”, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus. Ben je geïnteresseerd maar kun je niet op donderdag, laat het ons weten. Wij initiëren vaker nieuwe cursussen of open meditaties en wij horen graag wanneer het je wel schikt.