Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer weten over het boeddhisme en boeddhistische filosofie?

Volg het internationale studietraject van Nalandabodhi Europa

● Voor leden en geïnteresseerden ● Internationaal gezelschap ● Om de week op zaterdagochtend ● Start 9 oktober 2021

Vervolg online cursus ‘Pad van Studie’: Leer de basis van boeddhisme

Wil je meer weten over het boeddhisme en de boeddhistische filosofie? Nalandabodhi Europa is verheugd haar eerste tweejarig internationaal ‘Pad van Studie’ online via Zoom aan te bieden! De cursussen worden in nauwe samenwerking met onze collega’s in Europa gegeven en de deelnemers zullen daardoor uit een bont gezelschap van nationaliteiten bestaan. Zowel leden van Nalandabodhi als niet-leden kunnen zich aanmelden. Elke online module is onafhankelijk van elkaar te volgen. De basis kan dienen als een kennismaking, en voor verdere verdieping in boeddhistische filosofie raden wij het hele tweejarig “Pad van studie’ aan.

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediteren

Dzogchen Ponlop Rinpoche: “Het Boeddhisme is een wetenschap van de geest”.

Onderdeel I: De basis van het boeddhisme

Op zaterdag 20 maart 2021 zijn wij gestart met onderdeel I: De basis van het boeddhisme waar wij het boeddhisme nader gaan verkennen. De cursus werd gegeven in drie modules en omvatte 7 online sessies. 1. Het leven van de Boeddha en de spirituele reis. 2. Reizen van verwarring naar oorspronkelijke geestelijke gezondheid. 3. Karma, wedergeboorte en onbaatzuchtigheid. 

Vervolg Onderdeel II en III De filosofieën en praktijken van de Hinayana- en Mahayana-tradities

Na onderdeel I: “De basis van het boeddhisme” starten wij op zaterdag 9 oktober van 10.00 – 13.00 uur met Onderdeel II en III: De filosofieën en praktijken van de Hinayana- en Mahayana-tradities.  Deze Engelstalige cursus wordt gegeven door onze Europese Nalandabodhi collega’s Kristina Bisschoff en Christian Scott. Om de twee weken op zaterdagochtend zullen deze leraren de filosofische stromingen binnen het Tibetaans Boeddhisme behandelen.

pvs100-416x312We beginnen met het Hinayana Boeddhisme. Deze cursus loopt vanaf het 3e kwartaal 2021 en eindigt in het 1e kwartaal van 2022. De kosten voor deze cursus zijn € 40,00 en de materiaalkosten zijn € 32,00 (twee readers, exclusief verzendkosten). 

Heb je interesse? Meld je dan aan voor de cursus bij de Europese organisator Nalandabodhi Aksha. De betaling voor de cursus verloopt ook via deze website.

Je dient het lesmateriaal max 1 week van tevoren hier aan te schaffen. Dit gebeurt via Nalandabodhi Nederland. Voor vragen over het lesmateriaal kun je een mail sturen naar Martine Lans

het boeddhisme klooster

Engelstalige cursus van Nalandabodhi Europa

De cursus wordt gefaciliteerd door ervaren Nalandabodhi-studenten en zal in de Engelse taal worden gegeven. Het lesmateriaal is naar wens in het Engels of Duits te bestellen. Ter ondersteuning hebben wij Nederlandse samenvattingen gemaakt en zetten wij ook een discussieforum op om de Nederlandse deelnemers te begeleiden.

Doel

Ponlop Rinpoche stelt wel “Het pad van zelfontwikkeling begint met vragen-niet met antwoorden”. Je hebt er misschien wel een heleboel! Dus aarzel niet met inschrijven.

Het doel van Nalandabodhi is een eigentijds, informeel en praktisch Pad van Meditatie’, ‘Pad van Studie’ en’ Pad van Mindful leven’ aan te bieden aan belangstellenden. Dit studietraject is onderdeel van het ‘Pad van studie’ en het is een modulair programma.

Verdieping

Vragen die tijdens deze modules van het  Pad van Studie aan de orde zullen komen zijn: Waar gaat het boeddhisme over? Hoe helpt het mij in het dagelijks leven? Zijn er verschillen in de boeddhistische overtuigingen? Zijn er basisbegrippen waar alle boeddhisten het over eens zijn? Is karma gewoon het lot? Is leegte hetzelfde als nihilisme?’