Share on facebook
Share on email

Mededogen in de bardos, Zutphen, zes dinsdagavonden in het najaar

di., november 3, 2020
7:30 pm - 9:00 pm

In overleg met de deelnemers is besloten om in het najaar in dat Bolwerck in Zutphen (Zaadmarkt 112) een nieuwe cursus van zes dinsdagavonden te starten. De avonden zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur. Die cursus zal gaan over het verder ontwikkelen en versterken van ons mededogen. Dat onderwerp springt er (naast de vijf wijsheden) uit als we het met elkaar hebben over de kwaliteit van leven en sterven. Er kunnen 15 mensen meedoen bezien vanuit de Corona richtlijnen.
De avonden gaan over de verschillende beoefeningen rond vriendelijkheid en mededogen zoals die in deel 2 van het boek van Sebo Ebbens beschreven zijn. Tijdens het doen van de verschillende beoefeningen wordt regelmatig verwezen naar deel 1 van het boek. Bij de beoefeningen ligt de klemtoon vooral op de beoefeningen van essentiële phowa, Chenrezig (Avalokiteshvara) en Amitabha. Dit zijn beoefeningen waar visualisaties centraal staan. Maar ook de beoefeningen van Tonglen en de Innerlijke vriend(in) zullen een rol spelen.

Het gaat om het 1e aanbod zoals beschreven bij het aanbod rond vriendelijkheid en mededogen. De cursus begint op dinsdagavond 29 September en eindigt op 10 november. In de herfstvakantie (op dinsdagavond 20 oktober) is er geen cursus. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 21.30 uur. De cursus zal in Dat Bolwerck plaatsvinden. De cursus wordt gegeven door Sebo Ebbens. Het is mogelijk om je voor deze cursus op te geven bij Xera Alberts: xera@datbolwerck.nl. De kosten voor de cursus bedragen E 125,-. Het is nodig om voor deze cursus ook het boek van Sebo Ebbens aan te schaffen: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’. Bij de boekhandel kost dat E 24,95. Op de eerste avond kan het aangeschaft worden voor E 20,-


Date/Time Date(s) - di., november 3, 2020
7:30 pm - 9:00 pm

Map Unavailable

0