Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Zondag Ochtend Meditatie – Online

zo., november 29, 2020
10:00 am - 10:45 am
Online

Nalandabodhi Nederland biedt wekelijks op zondagochtend een open online meditatie aan van 10.00 – 10.45 uur. Iedereen is van harte welkom. De open online meditatie is bedoeld voor zowel leden van Nalandabodhi als voor niet-leden, voor zowel beginners als gevorderden.

Voor beginners en gevorderden

Wil je een keer meedoen of kennismaken met Nalandabodhi Nederland? Mail dan naar Frans Commijs en Katja Paping, de organisatoren van deze online meditatie aan de hand van het onderstaande contactformulier. Zij sturen je vervolgens een uitnodigingsmail met de inloggegevens voor de Zoom- bijeenkomst zodat je toegang hebt tot de online meditatie. Deze online meditatie is in principe gratis, echter stellen wij een kleine vrijwillige donatie die jezelf kunt bepalen zeer op prijs.

Wat gaan wij doen?

Tijdens deze meditatie-bijeenkomsten beoefenen we shamatha gedurende de eerste 20 minuten. Shamatha is Sanskriet het betekend het kalmeren van de geest om die zo te leren kennen. In het Tibetaans is het sgom, wat ‘vertrouwd raken’ betekent. Zo raken we vertrouwd met onze onrustige geest.
Shamatha meditatie wordt gezien als een beoefening die de basis is voor andere meditatiebeoefeningen. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant.
We kennen verschillende vormen van shamatha, we zullen verschillende vormen ook aanbieden.

Tijdens het tweede deel, na een korte pauze om je lichaam even te strekken of kort te lopen om de spieren weer even aan te spannen, bieden we steeds andere vormen van meditatie aan. Dit kunnen Tonglen-beoefeningen zijn of “leegte”-meditaties. Maar ook andere vormen van shamatha of analytische meditaties.

Tonglen is een meditatie die “geven en nemen” betekend. Tonglen leert ons spanning en pijn te transformeren naar acceptatie, openheid en mededogen/liefdevolle vriendelijkheid. In eerste instantie naar onszelf en vervolgens ook naar alle anderen. (Hierdoor kunnen we liefdevolle vriendelijkheid ontwikkelen ten opzichte van onszelf en vervolgens ook ten opzichte van alle anderen. We gaan er van uit dat je dat pas kun geven als je ook liefdevol en vriendelijk naar jezelf kunt kijken.)
Het zijn beoefeningen die ons helpen open flexibeler en meer gegrond in de wereld te kunnen staan.

Leegtemeditaties dat zijn meditaties om onze in dagelijkse leven meer open te zijn en meer (bewegings)ruimte te zien.( of anders gezegd met meer ruimte tegemoet te treden.) De  wereld zoals wij die gewoonlijk ervaren ( De vormen om ons heen zijn) is niet zo “vast” en “solide” als we meestal denken.

Als je niet zo bekend bent met mediteren, shamatha of Tonglen of leegtemeditaties kun je eerst contact met ons opnemen om uitleg en instructies te krijgen.

Tot de COVID-19 crisis hadden we bijeenkomsten in Rotterdam bij BIEK, achter CS. Deze bijeenkomsten zijn daarmee gestopt.

STEL JE VRAAG OF MELD JE AAN VOOR ZONDAG ONLINE MEDITATIE


Date/Time Date(s) - zo., november 29, 2020
10:00 am - 10:45 am

Location Online

Loading Map....

0