Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Zondag Ochtend Meditatie – Online

zo., september 20, 2020
10:00 am - 10:45 am

Wekelijks

Sinds we niet meer “live” met elkaar kunnen mediteren biedt Nalandabodhi Nederland wekelijks online meditaties aan op de zondagmorgen. Deze zullen in ieder geval doorgaan gedurende de zomer.

Wat en voor wie is het?

Tijdens deze meditatie-bijeenkomsten beoefenen we shamatha, (20 min) het is een manier om je geest te kalmeren en te ontspannen om die zo te leren kennen. Shamatha betekent sgom in het Tibetaans, wat ‘vertrouwd raken’ betekent. Zo raken we vertrouwd met onze onrustige geest. Shamatha meditatie wordt gezien als een beoefening die de basis is voor andere meditatiebeoefeningen. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant. Ook andere vormen van meditatie zullen aan de orde kunnen komen. We zullen de verschillende vormen van shamatha aanbieden.

Het tweede deel doen we Tonglen. Het is een meditatie die geven en nemen betekend. Hierdoor kunnen we liefdevolle vriendelijkheid ontwikkelen ten opzichte van onszelf en vervolgens ook ten opzichte van alle anderen. We gaan er van uit dat je dat pas kun geven als je ook liefdevol en vriendelijk naar jezelf kunt kijken. Het zijn beoefeningen die ons helpen open in de wereld te kunnen staan.

Als je niet zo bekend bent met mediteren, shamatha of Tonglen kun je eerst contact opnemen om instructies te krijgen.

Het programma is bedoeld voor zowel leden van Nalandabodhi als voor niet-leden, voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn gedurende de meditaties instructeurs aanwezig die ook na dit uur extra instructies kunnen geven.

Tot de COVID-19 crisis hadden we bijeenkomsten in Rotterdam bij BIEK, achter CS. Deze bijeenkomsten zijn daarmee gestopt.

Deze online meditaties zijn gratis.

Je kunt wel als je dat wilt doneren op rekeningnummer https://nalandabodhi.nl/donate/  Nalandaodhi is een ANBI instelling.


Date/Time Date(s) - zo., september 20, 2020
10:00 am - 10:45 am

Map Unavailable

0