Share on facebook
Share on email
het boeddhisme internationale cursus

Volg internationaal studietraject. Onderdeel 3: Karma, wedergeboorte en onbaatzuchtigheid. Start 29 mei 2021

za., mei 29, 2021
10:00 am - 1:00 pm
Online Zoom bijeenkomst

Meer weten over het boeddhisme en boeddhistische filosofie?

3e onderdeel: Karma, wedergeboorte en onbaatzuchtigheid. 

Deelname is gratis, je betaalt alleen voor het studiemateriaal.

Geef je hier op

Elke zaterdagochtend van 10.00-13.00 uur om de twee weken, te beginnen op 29 mei 2021.

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediteren

Dzogchen Pönlop Rinpoche: “Het Boeddhisme is een wetenschap van de geest”.

 

 

 

 

Het derde onderdeel omvat de volgende modules:

Karma, wedergeboorte en onbaatzuchtigheid. Deze module omvat twee zaterdagochtenden namelijk op 29 mei en 12 juni 2021. Wij gebruiken lesmateriaal: Intro-103.

Lees  hieronder verder over het internationale traject:


Leer de basis van het boeddhisme

Wil je meer weten over het boeddhisme en de boeddhistische filosofie? Nalandabodhi Europa is verheugd haar eerste tweejarig internationaal ‘Pad van Studie’ online in het voorjaar van 2021 via Zoom aan te bieden! De cursussen worden in nauwe samenwerking met onze collega’s in Europa gegeven en de deelnemers zullen daardoor uit een bont gezelschap van nationaliteiten bestaan. Zowel leden van Nalandabodhi als niet-leden kunnen zich aanmelden.

Elk online module is onafhankelijk van elkaar te volgen. De basis kan dienen als een kennismaking, en voor verdere verdieping in boeddhistische filosofie raden wij het hele tweejarig “Pad van studie’ aan.

Onderdeel I: De basis van het boeddhisme

Op zaterdag 20 maart 2021 starten wij met onderdeel I: De basis van het boeddhisme waar wij het boeddhisme nader gaan verkennen. De cursus wordt gegeven in 3 modules en omvat 7 online sessies.

Praktische informatie cursus de basis van boeddhisme

Elke zaterdagochtend van 10.00-13.00 uur om de twee weken, te beginnen op 20 maart.

We bieden de volgende modules aan:

  1. Het leven van de Boeddha en de spirituele reis. Deze module bestaat uit drie zaterdagochtenden namelijk 20 maart, 3 april en 17 april 2021. Wij gebruiken lesmateriaal: Intro-101.
  2. Reizen van verwarring naar oorspronkelijke geestelijke gezondheid. Deze module bestaat uit twee zaterdagochtenden namelijk op 1 mei en 15 mei 2021.  Wij gebruiken lesmateriaal: Intro-102.
  3. Karma, wedergeboorte en onbaatzuchtigheid. Deze module omvat twee zaterdagochtenden namelijk op 29 mei en 12 juni 2021. Wij gebruiken lesmateriaal: Intro-103.

het boeddhisme klooster

Engelstalige cursus van Nalandabodhi Europa

De cursus wordt gefaciliteerd door ervaren Nalandabodhi-studenten en zal in de Engelse taal worden gegeven. Het lesmateriaal is naar wens in het Engels of Duits te bestellen. Ter ondersteuning hebben wij Nederlandse samenvattingen gemaakt en zetten wij ook een discussieforum op om de Nederlandse deelnemers te begeleiden.

Interesse cursus ‘De basis van het boeddhisme’?

Heb je interesse? Deelname is gratis en meld je aan bij de Europese organisator Nalandabodhi Akasha.

Je dient wel het lesmateriaal max 1 week van tevoren aan te schaffen bij Martine Lans want verzending verloopt via de post. De map met alle vier cursusteksten die het Inleiding tot het Boeddhisme curriculum behandelen, bevat omslagen in kleur en alle cursusbijlagen: € 40,- + Porto.

Donaties aan Nalandabodhi of leerkrachten zijn welkom en kan je hier doen. Geldgebrek mag overigens geen belemmering voor deelname zijn en neem in dat geval contact met ons op!

Doel

Ponlop Rinpoche stelt wel “Het pad van zelfontwikkeling begint met vragen-niet met antwoorden”. Je hebt er misschien wel een heleboel! Dus aarzel niet met inschrijven.

Het doel van Nalandabodhi is een eigentijds, informeel en praktisch Pad van ‘meditatie’, ‘studie’ en’ mindful leven’ aan te bieden aan belangstellenden. Dit studietraject is onderdeel van het ‘Pad van studie’ en het is een modulair programma.

Vervolg Onderdeel II en III De filosofieën en praktijken van de Hinayana- en Mahayana-tradities

Na onderdeel I: De basis van het boeddhisme in het voorjaar van 2021 starten wij in het najaar met Onderdeel II en III: De filosofieën en praktijken van de Hinayana- en Mahayana-tradities. Meer informatie volgt binnenkort.

Verdieping

Vragen die tijdens deze modules van het Pad van Studie aan de orde zullen komen zijn: Waar gaat het boeddhisme over? Hoe helpt het mij in het dagelijks leven? Zijn er verschillen in de boeddhistische overtuigingen? Zijn er basisbegrippen waar alle boeddhisten het over eens zijn? Is karma gewoon het lot? Is leegte hetzelfde als nihilisme?


Date/Time Date(s) - za., mei 29, 2021
10:00 am - 1:00 pm

Location Online Zoom bijeenkomst

Loading Map....

0