Start tweede module van het Pad van Meditatie

za., december 16, 2023
All Day

De belangrijkste onderdelen van het tweejarige pad van meditatie worden in principe elke twee jaar binnen Nalandabodhi aangeboden. In 2023-2024 is een tweejarig pad van meditatie gestart. Er is gekozen voor een hybride vorm op de derde zaterdag van de maand vanaf 18-3-2023. Een deel van de bijeenkomsten zal live plaatsvinden en een deel per Zoom. Dit omdat we ervaren dat je het meest uit de cursus haalt als je af en toe fysiek in groepsverband mediteert en uitwisselt. Als het niet mogelijk is voor je om fysiek aanwezig te zijn (bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen) neem dan graag contact op voor een passende oplossing. De live bijeenkomsten zullen plaats vinden in Biek in Rotterdam vlak bij het station (Proveniersplein 16b, < 1 min lopen). De bijeenkomsten zijn van 10.00-13.00 uur.

Het tweejarige pad van meditatie bestaat uit vijf modules. De vijf modules geven een prima overzicht over de belangrijkste onderdelen van het boeddhistische pad wat betreft meditatie. Twee van de modules betreffen het Hinayana, de basis van boeddhisme; drie modules betreffen het Mahayana, een vorm van boeddhisme, die verder uitgewerkt is. De modules zijn ook los te volgen.

Vanaf 16 december start de tweede module van het Pad van Meditatie gericht op de 4 grondslagen van aandacht.

Het doel van deze module is om een begin te maken met het onderzoeken van onze geest ook wel analytische meditatie of vipashyana genoemd. De vier grondslagen zijn, de grondslag van lichaam, gevoel, geest en verschijnselen. Het is mogelijk om de modules los te volgen.

Klik hier om je aan te melden voor de tweede module van het Pad van Meditatie

Klik hier voor meer informatie over het Pad van Meditatie


Date/Time Date(s) - za., december 16, 2023
All Day

Kaart niet beschikbaar

0