Share on facebook
Share on email

Online meditatie op zondagmorgen.

zo., juni 7, 2020
10:00 am - 10:45 am

Van 10.00-10.45 shamatha en ondersteunende meditaties juist in deze tijden.

Iedere zondagmorgen verzorgen we een online meditatie. Dit doen we in plaats van de gebruikelijke zondagochtend meditaties met brunch op de eerste (shamatha) en derde zondag (meditatie op leegte) van de maand. Deze meditaties op het Proveniersplein zijn dus gestopt.

Het programma ziet er in principe als volgt uit. Eerst 20 minuten shamatha (zitmeditatie) met instructie. Vervolgens heel even strekken en/of lopen in stilte. Afsluitend doen we een, voor deze tijd, passende ondersteunende meditatie. Passend en ondersteunend om deze periode van verwarring angst en frustratie goed of beter door te komen. Zo doen we bv meditaties als liefdevolle vriendelijkheid of Tonglen. (dit betekent geven en nemen) Om compassievol naar onszelf te kijken en ook naar anderen die dat nodig hebben. Het is belangrijk als je niet bekend bent met deze meditatie eerst op de website van toegepast boeddhisme te kijken wat het betekent.

Ook andere ondersteunende meditaties zijn mogelijk. Er zal iedere week een mail uitgaan voor de eerstvolgende bijeenkomst. Na afloop is er ruimte voor vragen. Mocht je meer vragen hebben of begeleiding willen dan is er tijd
en aandacht voor en eventueel een telefonische vervolgafspraak als je dat wenst. Je kunt je aanmelden via rotterdam@nalandabodhi.org Je zult dan een mail krijgen met een toegangslink. Ook vragen vooraf kun je hier stellen. Zeker ook als je weinig tot geen ervaring met meditatie hebt.


Date/Time Date(s) - zo., juni 7, 2020
10:00 am - 10:45 am

Map Unavailable

0