Share on facebook
Share on email
ontdek mediteren

Online cursus – Ontdek Mediteren winter 2021 les 8

do., februari 25, 2021
12:30 pm - 1:15 pm
Online Zoom bijeenkomst

Informatie

De cursus omvat tien sessies met verschillende thema’s die op de volgende donderdagen van 12.30 – 13.15 uur worden gegeven:
  • 7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari in 2021
  • 4 februari, 11 februari, 18 februari, 25 februari in 2021
  • 4 maart, 11 maart 2021

Ben je geïnteresseerd maar kun je niet op donderdag, laat het ons weten en stuur een mailtje naar: anouk@nalandabodhi.nl.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meditatie uit wil proberen en die benieuwd is wat het effect ervan zou kunnen zijn op hun leven. Ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook zeer aan te raden.

Ontdek mediteren

We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.

Voor beginners en meditatoren

Deze cursus is ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevat meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord.

Vraagstukken

De volgende vragen komen aan bod:
 • Wat is meditatie? 
 • Hoe leer je te mediteren?
 • Hoe weet je of je goed bezig bent in het leerproces?
 • Wat ga je leren?
 • Wat zijn de valkuilen bij mediteren?
 • Wat zijn de verschijnselen die aangeven of je goed of verkeerd bezig bent met meditatie?
 • Wat is het effect van mediteren, wat bereik ik erdoor?
 • Wat is nodig om mediteren tot iets te maken, waar ik me op verheug en dat ik met plezier doe en waarbij ik -soms of vaak- de tijd vergeet?

Duur lessen

De tien lessen duren max 45 minuten waarin we meestal drie korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

Opgeven

Om mee te doen, geef je je hier op. Dit is een online cursus van 10 sessies van 45 minuten. Deze cursus wordt aangeboden op donatiebasis. Je kunt denken aan 10 euro per les (dus 75 in totaal), maar geld mag geen obstakel zijn om mee te doen.
Wil je meer informatie, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus op anouk@nalandabodhi.nl.

Cursusleiders

Deze cursus wordt begeleid door Martine Lans en Anouk Brack van Nalandabodhi Nederland. Martine en Anouk zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daar willen ze graag bij ondersteunen. Beiden zijn practice instructors, oftewel meditatie begeleiders, bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche, een zeer ervaren tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi.

Achtergrond Martine

Martine is mediteert sinds 2008 en is sindsdien ook actief binnen Tibetaans Boeddhisme. Sinds 2012 is ze lid van Nalandabodhi, en geeft les. Ook beoefent ze al jaren chikung en volgt nu een opleiding als chikung docent. Ze is bioloog en in haar dagelijks leven werkt ze als beleidsmedewerker.

Achtergrond Anouk

Anouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is leiderschap en communicatie trainer en coach en auteur van twee boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ en ‘Leiderschap in verandering’.

 


Date/Time Date(s) - do., februari 25, 2021
12:30 pm - 1:15 pm

Location Online Zoom bijeenkomst

Loading Map....

0