Online cursus – Ontdek Mediteren

ma., oktober 3, 2022
8:00 pm - 8:45 pm

 

Data:
Maandag 20:00 – 20:45 uur online
10 sessies: 26 sept, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov

 

Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meditatie uit wil proberen en die benieuwd is wat het effect ervan zou kunnen zijn op hun leven. Ook zeer geschikt voor mensen die regelmatig meditatie of mindfulness beoefenen en graag meer inzichten en een regelmatiger beoefening willen krijgen. Voor iedereen die lesgeeft in meditatie of zin heeft in een opfrisser is het ook zeer aan te raden.

 

 

Ontdek Mediteren
We kunnen bevriend raken met onze geest en ons leven voller ervaren door met de adem te werken. Met meditatie ontdekken we hoe onze geconditioneerde geest werkt, en dus beginnen we onszelf te bevrijden van pijnlijke gewoonten van worsteling of verwarring. Dit proces stelt ons in staat de fundamentele openheid, gemak en compassie van onze geest te ervaren, en geeft ons het vermogen om alle aspecten van de ervaring van het dagelijks leven te omarmen.
Deze cursus is ontwikkeld om beginners te helpen een regelmatige meditatie-beoefening op te bouwen en bevat meditatie-instructie, geleide meditaties, korte uitleg van de filosofie van de beoefening, en vraag en antwoord.

 

Thema’s van de lessen
Onderwerpen zijn onder andere:
    • Onze geest en gedachtepatronen leren kennen
    • Meditatie, het lichaam en de adem
    • Omgaan met gedachten en emoties
    • Mediteren met vriendelijkheid, precisie en humor
De tien lessen duren drie kwartier waarin we meestal een of meerdere korte meditatie experimenten doen en vervolgens onze ervaringen uitwisselen. Zo’n experiment is bijvoorbeeld expres onze gedachten wegduwen als ze opkomen. Zo komen we erachter wat er dan gebeurt en waarom dat vaak wordt afgeraden. Op deze manier leren we speels en snel onze geest kennen. We kunnen een positieve invloed uitoefenen op onze staat van zijn.

 

Opgeven
Om mee te doen, geef je je hier op. Dit is een online cursus van 10 sessies van 3 kwartier. Deze cursus wordt aangeboden op donatiebasis. Je kunt denken aan 7,50 euro per les (dus 75 in totaal), maar geld mag geen obstakel zijn om mee te doen.
Wil je meer informatie, neem contact op met Anouk Brack, een van de begeleiders van de cursus op anouk@nalandabodhi.nl.

 

Begeleiding door
Deze cursus wordt begeleid door Anouk Brack en Serge Stalpers van Nalandabodhi Nederland. Anouk en Serge zijn enthousiast over wat meditatie mensen brengt, en ze herkennen hoe lastig het kan zijn een regelmatige beoefening op te bouwen. Daar willen ze graag bij ondersteunen. Beiden zijn practice instructors, oftewel meditatie begeleiders, bij Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche, een zeer ervaren tibetaanse leraar die in Seattle woont en de oprichter is van Nalandabodhi.
Anouk studeert en beoefent bij Nalandabodhi sinds 2013. Ze is leiderschap en communicatie trainer en coach en auteur van twee boeken ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ en ‘Leiderschap in verandering’.
Serge beoefent Tibetaanse Meditatie sinds 2004. In 2016 is hij lid geworden van Nalandabodhi en student van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij werkt als onderwijsontwerper bij een grote universiteit.

 


Date/Time Date(s) - ma., oktober 3, 2022
8:00 pm - 8:45 pm

Kaart niet beschikbaar

0