Leer jezelf beter kennen

Welke van de vijf Tibetaanse wijsheden bezit jij? Waar wil je je verder in ontwikkelen?

● Online & Zutphen ● Start meerdere keren per jaar ● Geïnteresseerden en leden

Cursus de vijf Tibetaanse wijsheden

Helderheid, rijkdom, mensen-mens, actie, ruimte

Welke van de vijf Tibetaanse wijsheden zijn bij jou het beste ontwikkeld en waarin wil je nog groeien? Nalandabodhi biedt onder leiding van Sebo Ebbens, de praktische cursus De vijf Tibetaanse Wijsheden in het dagelijks leven aan. In de agenda vind je ons aanbod van cursussen. Laat je gegevens achter als het huidig aanbod qua dag en tijdstip je niet schikt zodat wij je kunnen informeren wanneer er weer nieuwe cursussen starten.

Meer weten over de cursus? bekijk de uitleg van cursusleider Sebo ebbens.

Vragen

Heb je vragen, vul het contactformulier in. Sebo Ebbens neemt z.s.m. contact met je op. 

Data cursussen de Vijf Tibetaanse wijsheden

  • Op dinsdag 2 februari 2021 start in Zutphen in Dat Bolwerck  om 19.30 uur de cursus De vijf wijsheden uit het Tibetaans boeddhisme. De cursus duurt zeven avonden en meer informatie om direct aan te melden tref je hier.
  • Op donderdag 4 februari van 19.30 – 21.00 uur start de online cursus op internet via Zoom. De deelnemers ontvangen de code voor de Zoomverbinding tijdig, om 19.30 uur gaat de zoomsessie open en om 19.40 uur start de online cursus. De cursus duurt acht avonden.  Meer informatie of direct aanmelden kan hier.

Praktische cursus

stralend in de wereled De vijf Tibetaanse wijsheden in het dagelijks levenVolgens het Tibetaans boeddhisme bezit ieder mens vijf wijsheden of stijlen, aangegeven door vijf kleuren die je ook aantreft in de Tibetaanse vlaggetjes. Deze zijn helderheid, rijkdom, mensen-mens, actie en ruimte. De meeste mensen zetten vaak maar twee of drie wijsheden bewust in. Tijdens deze praktische cursus ontdek je de vijf stijlen, ondervind je welke je in je hebt, welke je niet bewust inzet en welke je nog kunt verbeteren om te groeien. De vijf stijlen herkennen helpt je om makkelijker met jezelf en anderen om te gaan.

Het boek Stralend de wereld in als naslag

Het is bij deze cursus noodzakelijk het boek geschreven door Sebo Ebbens Stralend de wereld in – De vijf Tibetaanse Wijsheden in het dagelijks leven aan te schaffen. Sebo gebruikt het boek tijdens de cursus als naslag. De cursus is vooral praktisch opgezet: Sebo behandelt namelijk  voorbeelden uit het dagelijks leven: Hoe herken je elke stijl en hoe herken je ze bij anderen. Omdat het boek momenteel is uitverkocht kun je een reprint online bestellen bij diverse boekhandelaren, of bij Sebo Ebbens.

Over cursusleider Sebo Ebbens

Als oud-tophockeyer en voormalig docent natuurkunde en wiskunde is Sebo nu actief als Tibetaans boeddhist bij Nalandabodhi Nederland. Hij is beoefenaar, maar ook leraar. Daarnaast heeft hij diverse boeken op zijn naam staan over boeddhisme Op de golven van geboorte en dood, Stralend in de wereld – de vijf Tibetaanse wijsheden in het dagelijks leven en binnenkort komt het boek Vriendelijkheid en mededogen uit.

Stelling Sebo Ebbens

Sebo Ebbens heeft de wijsheden in zijn boek bewerkt tot vijf stijlen die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Zijn stelling is dat je als mens gelukkig wordt en in balans bent als je alle vijf stijlen eigen maakt. Je kent jezelf beter en weet je hoe je je persoonlijke kwaliteiten naar boven kunt halen. Inzicht in de vijf stijlen helpt je ook om mededogend, vredelievend naar anderen te zijn. Je kunt hierdoor je zwakheden beter benoemen en accepteren. Tot slot helpt de kennis je ook in de omgang met anderen

Dzogchen-Ponlop-Rinpoche ontdek mediterenOver Nalandabodhi Nederland

Sebo Ebbens is lid van Nalandabodhi Nederland, een gemeenschap die hedendaagse Tibetaans boeddhisme aanbiedt. Het motto is: Wees wijs, vriendelijk en leef voluit. Wij vallen onder een internationale organisatie die wordt geleid door Tibetaanse leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche, die gevestigd is in Seattle.  Nalandabodhi Nederland is een hechte gemeenschap van enthousiaste leden die vriendelijkheid en zelfreflectie belangrijk vinden. Alle leden volgen hun eigen pad. Sommige leden zijn zelfs zo ervaren dat ze open meditaties en cursussen geven.

Contact

Ben je enthousiast geworden, wil je meer weten of je aanmelden voor cursus De vijf Tibetaanse Wijsheden in het dagelijks leven?  Vul je gegevens dan in voor meer informatie. Of meld je aan voor een cursus vermeld in de agenda. Wij kijken uit naar je vraag over of deelname aan de cursus.

Contactformulier